Home » Uncategorized » Dobro došli u Novi Sad
Novi sad travel

Dobro došli u Novi Sad

Dobro došli u Novi Sad

Ukoliko taržite zabavu u bilo kom godišnjem dobu – posetite sever Srbije, otkrijte predivnu mešavinu kultura, iznenadite se pozitivnim ljudima, razmazite se bogatstvom izbora uživanja u noćnom životu, isplanirajte zabavu za celu porodicu ili pobegnite iz grada.

Okupan rekom Dunav u centru Vojvodine, leži njen glavni grad, Novi Sad.  Sa svojih skoro 400.000 stanovnika i više od dvadeset nacionalnih zajednica, Novi Sad predstavlja Evropu u malom. Novi Sad je ekonomski, kulturni, sportski, univerzitetski, sajamski i festivalski centar Vojvodine, kao i sedište turističke agencije Market tours. Večni obrisi tvrđave i planine Fruške Gore, reflektuju harmoniju, razvijenost i gostoprimstvo grada. Petrovaradinska tvrđava (izgrađena 1699-1780), sa pravom nosi nadimak “Gibraltar na Dunavu”, tipičan je fortifikacioni objekat, drugi po veličini u Evropi, maestralno delo francuskog arhiekte Vobana. Planina Fruška Gora, nekadašnje ostrvo Panonskog mora, a danas predivni nacionalni park, najveća ozaza lipe u Evropi, sa petnaest pravoslavnih manastira, izgrađenih u periodu od petnaestog do osamnaestog veka i brojnim memorijalnim spomenicima iz novije istorije. Novi Sad je postao univerzitetski centar od 1960. godine, medicinski centar sa nekoliko kompletno opremljenih bolnica i instituta, kulturni centar, sa Akademijom umetnosti, Maticom srpskom… To su sve razlozi što većina naših programa počinju iz Novog Sada i tu završavaju. Zadovoljstvo nam je što planirate da posetite naš grad ili ste većstigli ovde. Programi koje Vam nudimo pomoći će Vam da načinite korak više u upoznavanju Novog Sada na bolji i sveobuhvatniji način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

X
Pronadjite nase programe 8. Mart u Novom Sadu i Novi Sad 1, 2 ili 3 noćenja – City break
¤